ALGEMENE OSTEOPATHIE

Osteopathie is een complementaire manuele geneeswijze die ervan uitgaat dat de verminderde beweeglijkheid van weefsels en structuren in het lichaam een nefaste impact hebben op je gezondheid. Osteopathische behandelingen werken zowel preventief als curatief en zijn erop gericht de bewegingsvrijheden van de verschillende lichaamsweefsels te herstellen en hun onderlinge interacties te optimaliseren. Ziekteverschijnselen worden zo voorkomen of verholpen zodat patiënten vitaler en evenwichtiger kunnen functioneren.

 

MET WELKE KLACHTEN KAN JE HIER TERECHT?

- Spijsverteringsproblemen
- Nek- en rugklachten

- Hoofdpijnen

- Slaapproblemen

MEER INFO:

Edith Vandenabeele

0499 17 86 81

www.althaia.be

50€ osteopathie

___

Edwin Van Muylder

0476 20 88 97

www.buildyourownhealth.com

64€ intake

54€ osteopathie
 

 
 

LIFE COACHING

Life coachen is gericht op ontplooiing en zelfverwezenlijking. De life coach ondersteunt de cliënt in het vergroten van talenten, het versterken van zelfvertrouwen en in het vlotter bereiken van doelen. De begeleiding is vooral gericht op beter communiceren, motivatie, je eigen sterktes en zwaktes leren kennen en zelfontplooiing in het algemeen. De life coach analyseert mee waar de cliënt tegenaan loopt en in gesprek wordt er samen gezocht naar nieuwe manieren en mogelijkheden om situaties aan te gaan.

MEER INFO:

Jan Van Eynde

0472 81 82 58

www.samsara.world

50€ consult

BACHBLOESEM THERAPIE

Bachbloesems zijn extracten van bloesems van planten, bomen en struiken. Er zijn 38 Bachbloesemremedies, met ieder een eigen werking. Een Bach bloesembehandeling werkt naar het opheffen van blokkades. Het ondersteunt jouw eigen kracht in het ombuigen van het negatieve naar het positieve. Jouw energie kan weer vrij stromen zodat je je meer in balans voelt.

 

Vaak heeft een geblokkeerd gevoel meerdere oorzaken. Tijdens een gesprek wordt duidelijk welke emoties jij ervaart. Op basis hiervan stelt Nathalie jouw persoonlijke Bachbloesemremedie samen, een mix van verschillende extracten. Deze neem je net zolang je het nodig vindt. Je zult ervaren dat je na een tijdje weer tot jezelf komt. De Bachbloesemremedies zijn 100% natuurlijk en daarom ook geschikt voor kinderen.

.

 
 

ADEMHALINGSTRAINING (HARTCOHERENTIE)

Herken je je in één van deze klachten?

Vermoeidheid, gespannen, angst, hartkloppingen, spier- en andere pijnen, gejaagdheid, koude of tintelende handen en voeten, druk op de borst, slaapproblemen, gewichtsproblemen, onzekerheid...

Dan is de kans groot dat je in rust te snel ademt. Wanneer dit gedurende een hele tijd blijft aanhouden, kunnen we spreken van chronische hyperventilatie. Ademhalingstraining kan helpen om de natuurlijke ademhaling weer terug te krijgen en daarmee de klachten te verminderen.

 

Intakegesprek

We maken kennis tijdens een eerste gesprek. We bekijken samen of je inderdaad baat kan hebben bij de training en gaan van start met een eerste ademhalingsoefening.

 

Trainingssessies

In de trainingssessies gaan we oefenen. Ik leer je de ademhalingsoefeningen aan en stuur bij waar nodig. Na ongeveer een viertal sessies ken je voldoende oefeningen en heb je de theoretische achtergrond om zelf verder te kunnen.

MEER INFO:

Liesbeth Buytaert

0486 48 96 82

www.liesbethbuytaert.be

50€ consult

 

INTEGRATIEVE MASSAGE

Deze deugddoende ontspannende massage bestaat uit drie delen, eerst wordt je lichaam in beweging gezet dmv zachte pulsen, vervolgens wordt je gemasseerd met weldadige etherische olie om tenslotte als kers op de taart af te sluiten met een polariteitsmassage.

Om heerlijk bij tot rust te komen.

MEER INFO:

Jan Dillen

0478/69 31 58

jandillen1@gmail.com

 

Integratieve Massage Basis - 60 min - 60 euro

Integratieve Massage Plus - 90 min - 85 euro

 

OSTHEOPATHIE VOOR BABY's

Tijdens de eerste weken na de geboorte, een kleine osteopathie check-up kan altijd handig zijn: de bevalling oefent een sterke druk uit op de baby die vaak kan leiden tot  een klein trauma. Sommige kraamafdelingen bieden ook systematisch een osteopathische consultatie aan.

Deze sessie wordt vooral aanbevolen als de bevalling moeilijk is geweest: een te lange arbeid of daar tegenover een intense en te snelle arbeid, het gebruik van een tang of zuignap, een stuitligging, een opgewekte bevalling of een keizersnede verstoren vaak de normale werking van de schedelstructuur van het kindje. De osteopaat kan potentiële problemen opsporen en snel oplossen.

Vervolgens, kan osteopathie u helpen om een groot aantal problemen op te lossen: overmatig huilen, regelmatig overgeven, darmkrampjes, spijsverteringsproblemen en reflux, moeite met zuigen, slaapstoornissen, tekens van onrust, terugkerende bronchitis…

MEER INFO:

Edith Vandenabeele

0499 17 86 81

www.althaia.be

50€ osteopathie voor baby's

PRE- EN POSTNATALE OSTEOPATHIE

Je zwangerschap zou een van de mooiste periodes uit je leven moeten zijn. Maar terwijl je baby groeit, verandert je lichaam volledig. Daar kun je veel hinder van ondervinden.

Je hormoonhuishouding staat volledig op zijn kop, organen worden van hun plaats gedrukt en bloedvaten kunnen worden dichtgedrukt. Dit kan voor jou als aanstaande moeder heel vervelend zijn. Een osteopaat kan helpen om deze klachten te verminderen.

MEER INFO:

Edith Vandenabeele

0499 17 86 81

www.althaia.be

50€ osteopathie

 
 

ESALEN MASSAGE

Het is een krachtige, gevoelige, vloeiende en creative manier van aanraken. Specifieke kenmerken zijn de lange verbindende effleurages en het passief bewegen van de gewrichten. Dit wordt geïntegreerd  met specifiek werk op de spieren en  bindweefsel, zacht wiegen, strekkingen en  aandacht voor de ademhaling. Dit alles samen met de de bewuste aanwezigheid  en aandacht van de masseur brengt een diepe ontspanning en evenwicht.

MEER INFO:

Raf Haazen

0484 505 125

www.raf-haazen.be

90min - 80€
5 beurten - 360€

Heading 1

 

MEER INFO:

Liesbeth Buytaert

0486 48 96 82

www.liesbethbuytaert.be

50€ consult

BURN-OUT COACHING

Burn-out? Wat is het? Hoe voorkom je het? Hoe hertsel je ervan?

Burn-out is een ernstig energieprobleem. Je bent helemaal op, helemaal leeg, je kan zo goed als niets meer. Weten wat het is, de klachten herkennen, kan op zich al heel helpend zijn om niet in een burn-out terecht te komen.

 

Om de klachten te verminderen of te herstellen van een burn-out moeten we onze energievoorraad terug aanvullen. Hoe je dit doet en hoe lang dit duurt, kan heel individueel verschillend zijn. Via coachingsgesprekken zoeken we naar de best mogelijke manier voor jou. Ik help je hierbij graag op weg.

CRANIOSACRAAL THERAPIE

Tijdens deze sessie ga je extra diep in ontspanning. Je aarding wordt herstelt en je voelt je nadien meer in je midden. Spanningen in bekken, borstkas, nek, hoofd of kaken lossen op en je bent na een sessie ge-reset. Cranio brengt je terug in balans.

MEER INFO:

Jan Dillen

0478/69 31 58

jandillen1@gmail.com

 

Sessie Cranio - 60 min - 60 euro

 

HOLISTIC PULSING

In deze lichaamsbehandeling lig je gekleed op tafel en wordt je zachtjes geschud en gerold.

Hierdoor wordt de stroming in je lichaam geactiveerd en eventuele blokkades kunnen smelten en oplossen. Je lichaam komt terug in zijn  natuurlijke balans. Je voelt je ontspannen na de behandeling én hebt meer energie.

 

MEER INFO:

Jan Dillen

0478/69 31 58

jandillen1@gmail.com

 

Sessie Holistic Pulsing - 60 min - 60 euro

 

HARMONISERENDE MASSAGE

Door de jaren heen ontwikkelde Nathalie een eigen massagestijl waarbij lichaam en geest weer in verbinding gaan met elkaar. Die kreeg de toepasselijke naam ‘Nathalie ‘s harmoniserende massage’. Deze massage is een totaalbeleving die wordt ervaren als een innerlijke reis. Haar handen volgen continu elkaars bewegingen, zonder los te laten. Er ontstaat een gevoel van veiligheid en vertrouwen. De massage gebeurt in alle zachtheid. Het eindresultaat is volledige ontspanning van lichaam en geest.

MEER INFO:

Nathalie Verlinden

0486 30 36 68

www.nathalie-verlinden.be

Harmoniserende massage (60min) - 60€

Harmoniserende massage (90min) - 85€

 

VROEDKUNDE

Persoonlijke begeleiding tijdens je zwangerschaps en na de bevalling, hoe waardevol kan dat zijn?


Dat het prettig is om tijdens de weeën en de bevalling begeleid te worden door iemand die je al van in je zwangerschap kent, waar je een band mee hebt opgebouwd en die er op dat moment uitsluitend voor jou is, dat kan je je waarschijnlijk wel inbeelden.

Daarbij komt nog dat er in 2013 een studie is verschenen die onderzocht heeft wat het effect is van zo’n persoonlijke begeleiding. Uit deze studie bleek dat er meer vrouwen een spontane vaginale bevalling hadden (minder keizersnedes, vacuüm- en forcepsverlossingen), dat de duur van de arbeid iets korter was, dat er minder nood was aan pijnstilling en dat de tevredenheid over de bevalling groter was. Er werden geen nadelige gevolgen vastgesteld.

Boek dus gauw je eerste consultatie bij onze vroedvrouw Hanne. Ze helpt je mee doorheen alle up's & downs in deze bijzondere periode van je leven.

MEER INFO:

Hanne Deleu

0471 25 36 67

Alle consultaties worden 100% terugbetaald door de mutualiteit. Neem gerust contact op voor meer info.

Voor een intake/lang consult, betaal je 20€ extra.

 

ZWANGERSCHAPSMASSAGE

Een massage tijdens je zwangerschap helpt je te ontspannen waardoor je spieren soepeler worden, je ademhaling beter wordt en je hoofd helemaal tot rust komt. Daarnaast wordt ook je bloedcirculatie gestimuleerd én zelfs die van je baby.


Het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat zwangerschapsmassages een positief effect hebben op je zwangerschap én de bevalling. Zo slaap je niet alleen beter, maar heb je ook minder last van stress, rugpijn, bekkenklachten… Daarnaast treden er minder complicaties op tijdens de bevalling.

MEER INFO:

Nathalie Verlinden

0486 30 36 68

www.nathalie-verlinden.be

60€ Zwangerschapsmassage (60min)

 

DOULA

De rol van een doula omvat de niet-medische zorg tijdens zwangerschap en geboorte. Een doula is opgeleid om jou en je partner, als aanvulling op de medische zorg, emotioneel, fysiek en praktisch te begeleiden en ondersteunen. Vrouwen hebben verschillende behoeften, wensen en zorgen tijdens de zwangerschap en bevalling. Als aanvulling op de moderne verloskunde en de liefde en steun van de partner, kan een doula een continue bron van bevestiging, comfort en aanmoediging zijn.

 

Bevallen met een doula betekent persoonlijk afgestemde begeleiding en continue aandacht van een vrouw die je steunt en geruststelt. Tijdens de zwangerschap is zij je nabij, luistert en leeft aandachtig mee met het zwangerschapsproces en de voorbereiding naar de geboorte toe. Ze moedigt je aan om te luisteren naar je lichaam en je gevoel te volgen. Door mee te denken en op jullie vragen in te gaan ondersteunt ze jullie in het uitzoeken welke geboorte jullie voor jullie kindje wensen en het plaatsen van angsten en twijfels. Gedurende de bevalling is een doula continue liefdevol en steunend aanwezig om moeder en partner op te vangen waar nodig.

MEER INFO:

Edith Vandenabeele

0499 17 86 81

www.althaia.be

40€ per doulasessie

 

ZWANGERSCHAPSRELAXATIE

Als vrouw bewust contact maken met je lichaam, je baby’tje liefdevol omvatten. Zwangerschapsyoga, ademhaling- en ontspanningstechnieken, massage, aangepaste lichaamsoefeningen, aanleren van verschillende houdingen voor arbeid en bevalling.


Deze relaxatie laat je het wonder van conceptie en geboorte met kalmte en zekerheid ervaren. Diepe rust brengt je dichter bij jezelf en je kindje.

MEER INFO:

Ellen Stessel

0468 27 60 73

www.samsara.world

55€ consult

 

BENGKUNG BUIKBINDEN

Belly Binden (buikbinden) is een traditie in veel oosterse culturen. Er wordt een heel lange lap gebruikt en die wordt rondom de torso geknoopt. Soms wordt er vóór het buikbinden een kruidenpasta op de buik aangebracht of essentiële oliën.

Buikbinden zorgt voor ondersteuning bij het herstel na de bevalling. Door het wikkelen vanaf het bekken tot het borstbeen, is dat hele gebied ondersteund. Bekken, baarmoeder en organen.

MEER INFO:

Ellen Stessel

0468 27 60 73

www.samsara.world

70€ sessie

 

YOGA OP MAAT

Misschien is de drempel voor een groepsles te hoog, of heb je specifieke noden, of wil je extra aandacht/info bij jouw yogabeoefening, dan is een privéles zeker aan te raden.

Eerst is er een intake waar gepolst wordt naar jouw verwachtingen en eventuele blessures/beperkingen. Vervolgens wordt er een practice op maat gemaakt en wordt deze geoefend.

MEER INFO:

Liesbeth Pieters

0495 26 22 59

Anne Leonard

0499 40 38 03

Tom Coleman

0476 00 20 45

 

PSYCHOTHERAPEUTISCHE BEGELEIDING

Heb je het gevoel dat je vast zit, niet weet welke richting je wilt geven aan je leven? Bemerk je dat je telkens weer in hetzelfde gedragspatroon vervalt, verlang je naar verandering en je weet niet hoe dit te verwezenlijken? Is er sprake van onverwerkte trauma’s? Of heb je last van angsten, verdriet, laag zelfbeeld, stress en spanningen?

 

Psychotherapie kan je hierbij ondersteuning bieden om vrijer in het leven te staan. Vrijer in het contact met jezelf en naar anderen toe. Om je volledige zelf te leren omarmen, te uiten en vreugdevoller in het leven te staan. Ik wil je graag die ondersteuning bieden. Voor mij is iedere mens een unieke persoon en op jouw tempo zullen we onderzoeken wat je wilt veranderen en waar je naar toe wilt. Lichaam en geest zijn voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden en in de therapie werk ik naast gesprekstherapie eveneens op een creatieve en lichaamsgerichte manier.

Twijfel je of psychotherapie iets voor jou kan betekenen en of je bij mij wel aan het juiste adres bent, wees welkom voor een verkennend gesprek. Dan kan je aanvoelen of het klikt tussen ons en bekijken we samen of en hoe we kunnen samenwerken. Zo'n eerste gesprek verplicht je verder tot niets. Bel of mail gerust voor een afspraak!

MEER INFO:

Michaëla Valkenberg

0489 00 16 63

 
 

ZWEEDSE MASSAGE

 
Een Zweedse massage is een klassieke lichaamsmassage met olie op de huid, die zowel een ontspannende als een stimulerende werking heeft. De focus ligt op de anatomie en de bloedstroomrichting. Door de activering van de bloedsomloop verhoogt de stofwisseling in je lichaam en zo heeft de massage een gunstig effect op je algemene gezondheid. Je komt tot rust én krijgt meer energie.

Wil je een meer activerende spierontspannende massage of kies je voor een diepe relaxatie? De massagetechnieken worden aangepast aan jouw wensen.

 

Bij een gedeeltelijke lichaamsmassage kies je uiteraard ook zelf wat je wil laten masseren, bijvoorbeeld de rug, schouders en nek of de voeten en benen.

MEER INFO:

Eva Van Hove

0485 10 80 21

www.evarelaxen.be

Gedeeltelijke lichaamsmassage (30min) - 35€

Volledige lichaamsmassage (60min) - 60€

Volledige lichaamsmassage (90min) - 85€

MASSAGE VOOR KINDEREN

Een massage voor kinderen kan met olie op de huid gegeven worden, maar ook boven op de kleding. Het is essentieel dat je kind zich veilig voelt en de aanraking als fijn ervaart.

We starten met een ademhalingsoefening, op een speelse manier via een kindermeditatie, zodat je kind rustig wordt. Met zachte massagetechnieken brengt Eva je kind tot een diepere ontspanning en stimuleert tegelijk de bloedsomloop en stofwisseling.
Een massage is een verrijking voor elk kind. Het vergroot het zelfbewustzijn en brengt kinderen in balans. Kindermassage helpt ook specifiek bij concentratieproblemen, slaapproblemen, hoofdpijn, buikpijn, stress en faalangst.

 

Bij hele kleine kinderen duurt de massage iets korter omdat ze nog niet lang stil kunnen liggen. Dan werkt Eva verder met spelelementen zoals beweging of voelspelletjes, ter bevordering van het lichaamsbewustzijn.
 

Op aanvraag kan onderlinge massage van ouder en kind ook aan bod komen. Elkaar masseren vergroot het gevoel van verbondenheid.

MEER INFO:

Eva Van Hove

0485 10 80 21

www.evarelaxen.be

30min - 30€

 

STUDIO PILI BVBA

Binnensteenweg 145,

2530 Boechout

BTW 0697.73.98.06

BE92 1431 0412 1723

OPENINGSUREN STUDIO

maandag t.e.m donderdag:

09:00u tot 16:00u

18.45u tot 22.00u

vrijdag: 09:00u tot 13:30u

zaterdag: 09:00u tot 16:00u

zondag: 09:00u tot 12:30u

CONTACTEER STUDIO PILI

mail naar info@studiopili.be

bel naar 0495 26 22 59

RESERVATIES HYGGE FOODBAR

bel naar 0473 92 66 40