YIN YOGA

** Intensiteit

* Kracht

* Tempo

**** Stretch

**** Relaxatie


Yin Yoga is een trage yogastijl met houdingen die langer worden aangehouden, afgewisseld met hele zachte bewegingen. 

Je herontdekt je lichaam ondersteund met kussens, blokjes of dekentjes. De ondersteuning door verschillende materialen maakt deze les ook toegankelijk voor personen met blessures. Yin Yoga rekt het bindweefsel van en rond pezen, gewrichten en ligamenten met als doel de bloedcirculatie in en rond de gewrichten te bevorderen en de flexibiliteit te verbeteren. Het verbetert de werking van je organen, je immuniteit en het emotioneel welzijn. Na afloop voel je je rustig en voldaan.


Wat mag je verwachten?

Een ontspannen les gevuld met zittende en liggende stretch-houdingen, zachte muziek. De focus wordt afgewisseld tussen het ervaren van je lichaam dat telkens meer ontspant, je ademhaling en mindfulness of meditatie. Het gebruik van ondersteunende materialen is typisch voor deze yogastijl.


Voor wie is deze les?

Deze les in toegankelijk voor alle niveaus, ongeacht de ervaring. Wereldwijd beoefenen topatleten Yin Yoga als aanvulling op hun dagelijkse training en vinden bureau-werkers ontspanning na een intense werkdag. De ondersteuning door verschillende materialen maakt deze les ook toegankelijk voor personen met blessures.


Waarom deze les?

- verminderde stress

- diepere nachtrust

- ontladen na een drukke dag

- mobiliteit in je lichaam behouden

- technieken leren om te ontspannen

- stretches voor spanningszones